KÖLTÖZÉSI TANÁCSOK

Ebben a rovatban szeretném megkönnyíteni a költözködéssel járó procedúrát.
Össze szedtem pár dolgot amivel időt és nem utolsó sorban pénzt spórolhat.

Erős vastagfalú dobozokat érdemes venni ami bírja a súlyt. A jó minőségi dobozok nem szakadnak szét a belerakott súlytól. Ráadásul bírnia kell a lakásban és a raktérben is az egymásra pakolást.

Törékeny tárgyakat újságpapírba erősen ajánlott becsomagolni és ruhával, vagy hullám papírral kell a megmaradt hézagokat kitölteni a rázkódás,ütődés ellen.

A címkézés megkönnyíti az ön és mi munkánkat.Ha fel van címkézve pl: konyha, háló, fürdő, kamra, szoba 1, szoba 2 stb. akkor nem lesz ‘legózás’, hogy mi hova került, vagy nem kell minden doboznál zsáknál megkérdezni hogy ezt most hova vigyem.

NAGYON FONTOS, hogy a törékeny doboz jelölve legyen. Általában piros X, de van aki kiírja hogy TÖRÉKENY.
torekeny

Gondolom járt már úgy szemeteszsákkal, hogy megvette a legolcsóbbat azzal a címszóval, hogy jó ez a háztartási hulladéknak, de amikor ki akarta venni a kukából, akkor szétszakadt.

Itt is fontos, hogy erős, jó minőségű legyen mint a doboz, hiszen ki kell bírnia a le-föl pakolást és szállítást.

Gazdaságos zsákba pakolni mert kevesebbe kerül mint a doboz. A zsákokba ruhát, ágyneműt, törölközőket stb. érdemes pakolni.
Nem ajánlatos törékeny, éles, hegyes tárgyat rakni a zsákba,ami kiszakítaná.

Ha társasházban lakik érdemes a lakókat felvilágosítani a költözés előtt egy héttel, hogy adott napon költözködnek. A lakók is fel vannak készítve az esetleges kellemetlenségekre.

Általában egy rövid szöveges üzenetet szoktak kiírni a lifthez, vagy a lépcsőházban.

Sok esetben van teherlift, vagy a lift dupla kamrás amely átalakítható teherliftnek. Minden esetben a ház gondnokát, képviselőjét  érdemes megkeresni a kulcs és a használat miatt. Van amikor a kapunak, csak az egyik szárnya nyitható és a másik felén zár vagy lakat van. Ebben az esetben is a gondnokot kell megkeresni a költözés előtt.

Lényeges, hogy a teherautó minél közelebb tudjon megállni a ház előtt. Érdemes lefoglalni a helyet ami két személyautó hosszúság.

Remélem tudtam segíteni az előkészületekben.
Tisztelettel: Cseke Gábor

 

dunakeszi költöztetés – dunakeszi fuvarozás

Back to top